Bieden met zekerheid – Bieden zonder voorbehoud van financiering

Als woningzoeker herken je dit vast wel. Je vindt je droomhuis, gaat het bezichtigen en doet een bod. Na lang wachten hoop je het verlossende antwoord van de makelaar te krijgen. Dan is het zover! De makelaar belt je om te vertellen dat…. de verkoper een ander bod heeft geaccepteerd.

Herken je dit en ben jij degene die steeds achter het net vist? Dan hebben wij goed nieuws! Het Bieden met Zekerheid Certificaat.

Dit unieke certificaat geeft je de mogelijkheid om te bieden zonder voorbehoud van financiering en daarmee jouw kansen op de woningmarkt te vergroten.

Hoe dit precies werkt, leggen we je uit in onderstaand stapppenplan.

Stappenplan bieden met zekerheid van financiering

Stap 1

Het begint met een inventarisatie van jouw financiële situatie. Wij gaan dan samen kijken wat je maandelijks kunt betalen voor een woning. Vervolgens bepaal jij wat je maandelijks wilt betalen.

Stap 2

Met de uitkomsten van stap 1, gaan we berekenen wat een passend hypotheekbedrag is. Hiermee weet je wat welk bedrag je maximaal kunt bieden.

Stap 3

Dit is misschien wel de leukste stap. Je mag namelijk op zoek naar een woning. 

Stap 4

Vertelt ons welke woning je op het oog hebt zodat wij een waardebepaling kunnen aanvragen. Dan weet je direct de waarde van de woning en weet je zeker dat je niet teveel biedt. Ziet de waardebepaling er goed uit? Dan maken wij voor jou het certificaat.

Stap 5

Met het biedcertificaat onder de arm ga je een bod doen zonder voorbehoud van financiering en laat je andere kopers ver achter je!

Stap 6

Heb je het winnende bod? Dan mag de champagne geopend worden en kun je opzoek naar de inrichting voor je nieuwe woning. Ondertussen regelen wij de financiering voor je.

Garanties

Met het certificaat garanderen wij je dat je een bepaald hypotheekbedrag kan lenen. Maar wat als je bod wordt geaccepteerd en je uiteindelijk toch de financiering niet rond krijgt? Bijvoorbeeld als er iets met de woning is, waardoor een geldverstrekker de financiering niet wil verstrekken.

In het uiterste geval moet de koop worden ontbonden en moet er een boete van 10% aan de verkoper moet worden betaald. Onze garantie blijft ook dan in stand.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je in deze uitzonderlijke situatie komt, want dankzij het Bieden met Zekerheid certificaat zorgen wij dat de boete wordt betaald. Dit beschermt je tegen het financiële risico’s van bieden zonder voorbehoud. Je hebt wél de lusten, maar niet de lasten.

Dus, als je jezelf in de situatie vindt waarin je steeds wordt geconfronteerd met afwijzingen en onzekerheid bij het kopen van een woning, neem dan contact met ons op voor het Bieden met Zekerheid certificaat.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom bieden maar zo weinig adviseurs dit product aan?

Om dit product aan te mogen bieden moet je aan strenge eisen voldoen op het gebied van kennis en kwaliteit. Je geeft namelijk een garantie af. 

Kyro Advies behoort tot de selecte groep die aan de hoge kwaliteitseisen voldoet en mag daarom dit product aanbieden.

Waarom zou ik zonder voorbehoud van financiering bieden?

Het bieden zonder voorbehoud van financiering, geeft de verkoper zekerheid. Een verkoper accepteert eerder een bod van een koper die zonder voorbehoud van financiering biedt, dan een bieding met voorbehoud. Als jij degene bent met het bod zonder voorbehoud van financiering, laat je de concurrentie die wel voorbehoud van financiering biedt, ver achter je. 

Is het certificaat ook geldig voor alle woningen?

Het bieden met zekerheid certificaat is alleen geldig voor de woning die je hebt opgegeven. Wil je een bod uitbrengen op een andere woning, dan heb je ook voor die woning een certificaat nodig. Het certificaat kan alleen worden afgegeven voor woningen met een waarde van maximaal € 750.000.

Wat zijn de kosten?

Het aanvragen van een biedcertificaat is gratis! Pas wanneer het bod op de woning, waarvoor het biedcertifcaat is afgegeven, is geaccepteerd betaal je eenmalig € 850.

Wordt het bod niet geaccepteerd? Dan betaal je dus nog niets.

Daarnaast betaal je eenmalig € 25 voor een waardebepaling van de aan te kopen woning. Je wilt namelijk wel weten wat de waarde van de woning is.

Wat nu als ik de woning toch niet kan kopen?

Als je ondanks het certificaat, de woning niet kunt financieren, dan moet de koop worden ontbonden. De boete van 10% over de koopsom wordt dan voor je betaald. Dit is de zekerheid die je hebt met Bieden met Zekerheid. 

Dit certificaat geldt zeker niet voor mij, omdat ik ondernemer ben?

Wij kunnen het certificaat ook afgeven als je ondernemer bent. Je hebt dan een inkomensverklaring nodig van een NHG-rekenexpert. Uiteraard kunnen wij die voor je aanvragen. 

 

Moet ik de boete terugbetalen?

Je zou denken dat dit het geval is, maar nee. De boete hoef je niet terug te betalen. Het is een verzekering die dit risico afdekt. Dat is ook de reden dat je eenmalig een premie van € 850 betaalt. 

Klinkt goed, maar wat zijn de kleine lettertjes?

Met dit uniek product verwacht je dat er veel kleine lettertjes zijn, maar die zijn er niet!

Wel wordt van je verwacht dat je wijzigingen in situatie zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen van je inkomen, schulden of het verbreken van je relatie. Wij maken dan een nieuw certificaat die aansluit bij jouw situatie. 

 

Ik wil dit certificaat! Wat moet ik doen?

Het eerste wat je moet doen is een woning vinden waar je op wilt bieden. Heb je die gevonden? Neem dan snel contact op.

Dan kan ik aan de slag om dit certificaat voor je af te geven en je daarmee een voorsprong geven op (vele) andere kopers!

 

Neem contact op

Wil je gebruik maken van het Bieden met Zekerheid certificaat of heb je vragen hierover? Neem vandaag nog contact op met Kyro Advies via info@kyroadvies.nl, 06-43424988 of via ons contactformulier.