Belastingadvies voor particulieren – voorlopige teruggaven en toeslagen

Heb je te veel belasting betaald of moet je toeslagen terugbetalen? Om dit te voorkomen is het van groot belang dat toeslagen en voorlopige teruggave volledig op jouw situatie zijn afgestemd. Hiermee voorkom je dat je het te veel ontvangen bedrag later terug moet betalen. Bij Kyro Advies helpen we particulieren met belastingadvies over voorlopige teruggave en toeslagen.

Het belang van voorlopige teruggaven en toeslagen

Veel mensen realiseren zich niet dat ze recht hebben op voorlopige teruggaven op basis van hun situatie. Of het nu gaat om hypotheekrenteaftrek, persoonlijke leningen of andere aftrekposten, het kan een aanzienlijk verschil maken in je maandelijkse budget. Door samen te werken met Kyro Advies krijg je niet alleen inzicht in waar je recht op hebt, maar zorgen we ook dat het aanvraagproces vlot en zorgeloos verloopt.

 

 

Waarom kies je voor Kyro Advies?

Grondig onderzoek voor het beste resultaat

Bij Kyro Advies duiken we diep in je financiële situatie. Waar andere adviseurs overhaast te werk kunnen gaan, zorgen wij voor een gedetailleerde aanpak. Dit betekent dat je maximaal gebruikmaakt van de voorlopige teruggaven en toeslagen waar je recht op hebt.

Helder en jargonvrij advies

De belastingwereld is ingewikkeld, maar we maken het voor jou simpel. Alles wordt uitgelegd in begrijpelijke taal, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Begeleiding op de lange termijn

De wetten en jouw leven veranderen, maar onze toewijding aan jou blijft hetzelfde. We volgen veranderingen op de voet en adviseren je proactief, zodat je altijd in een gunstige positie blijft.

Onze expertise: zorg dat je geen geld laat liggen

Voorlopige teruggave

Je verdient het om elke cent die je toekomt te ontvangen. Of het nu gaat om een eerste aanvraag of een correctie in een bestaande teruggave; bij Kyro Advies zorgen we dat je maximaal profiteert van wat je rechtmatig toebehoort.

Huurtoeslag

Een dak boven je hoofd hoeft je financiën niet te drukken. Wij begeleiden je in het proces om de huurtoeslag te optimaliseren, zodat je het maximale voordeel geniet.

Zorgtoeslag

Hoge zorgkosten? Geen zorgen. Wij navigeren je door het complexe landschap van zorgtoeslag, zodat je precies ontvangt waar je recht op hebt, zonder gedoe.

Kindgebonden budget

Je kinderen verdienen het beste, en financiële zorgen mogen daar geen schaduw over werpen. Met Kyro Advies aan je zijde zorgen we dat je alle beschikbare voordelen ten volle benut.

Kinderopvang toeslag

Balans tussen werk en gezin is cruciaal. En dat moet niet ten koste gaan van je portemonnee. Wij staan klaar om te zorgen dat je optimaal gebruikmaakt van de kinderopvangtoeslag, zodat je zonder financiële zorgen vooruit kunt.

Specifieke situaties waar het voor van belang is

De voorlopige teruggave is een voorschot op de ontvangen belasting. Door bepaalde aftrekposten kun je mogelijk in aanmerking komen om een voorschot te krijgen, namelijk:

  • Hypotheekrente;
  • Lijfrente;
  • Kinderen tot 12 jaar.

Hypotheekrenteaftrek

Voor veel huiseigenaren is de hypotheekrenteaftrek een aanzienlijk belastingvoordeel. Door gebruik te maken van de voorlopige teruggave kan je gedurende het jaar al profiteren van dit voordeel, waardoor je maandelijks meer financiële ruimte krijgt. Dit kan vooral handig zijn voor huiseigenaren die recentelijk een woning hebben gekocht.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting

Voor werkende ouders met kinderen onder de 12 kan de inkomensafhankelijke combinatiekorting een flinke steun in de rug betekenen. Deze korting is bedoeld om de combinatie van werk en zorg te vergemakkelijken. Door deze korting op te nemen in je voorlopige teruggave, verzacht je direct de maandelijkse financiële lasten.

Lijfrente

Lijfrente is een vorm van aanvullend pensioen waarvoor je periodiek betaalt. Door voorlopige teruggaven goed in te regelen, kun je mogelijk al vroegtijdig profiteren van fiscale voordelen die gepaard gaan met lijfrentebetalingen, zodat je nu al financiële voordelen ervaart.

Gepensioneerden

Het leven als gepensioneerde brengt vaak inkomsten uit meerdere bronnen met zich mee, zoals AOW, pensioenfondsen of ander spaargeld. Hierdoor kan de belastingaangifte complexer worden. Met een voorlopige aanslag kun je zorgen voor een gelijkmatige spreiding van je belastingbetalingen gedurende het jaar.

Mensen met meerdere banen

Heb je meerdere inkomstenbronnen, zoals twee parttimebanen? Dan loop je het risico op een onaangename verrassing bij je jaarlijkse belastingaangifte. Zo kan het zijn dat jouw werkgever geen rekening houdt met jouw inkomen van een andere werkgever. Dit heeft als gevolg dat er te weinig belasting wordt ingehouden. Aan de andere kant kan het gebeuren dat de heffingskortingen die worden verrekend, te hoog zijn. Dit resulteert in een bedrag dat terugbetaald moet worden. Met een voorlopige teruggave kun je dit risico verminderen en zorgen voor een evenwichtige financiële planning.

Alimentatie

Als je alimentatie ontvangt, zijn er specifieke belastingregels die van toepassing zijn. Zo moet je hierover ten alle tijden belasting betalen. Hiernaast is er ook nog een bijdrage voor de zorgverzekeringswet. Deze worden beide niet ingehouden en komen dan ook als verrassing op de aangifte terug als je hier niet van op de hoogte bent. Door vooraf goed in te schatten wat de belastingverplichtingen zijn, voorkom je onaangename verrassingen aan het einde van het jaar.

Zzp'er of ondernemer?

Als zelfstandige of ondernemer heb je vaak te maken met wisselende inkomsten en zijn er geen belastingen vooraf ingehouden. Een voorlopige aanslag kan je helpen om je belastingbetalingen te spreiden, zodat je aan het eind van het jaar niet voor grote verrassingen komt te staan.

Jouw toekomst staat centraal

Bij Kyro Advies staat jouw financiële welzijn voorop. We bieden niet alleen expertise, maar ook een persoonlijke benadering. Ben je klaar voor financiële rust en zekerheid? Neem contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.