Pensioen voor ondernemers

Als ondernemer ben je dagelijks bezig met het sturen en laten groeien van je onderneming. Maar heb je ook al eens nagedacht over je financiële toekomst? Niet alleen die van je bedrijf, maar vooral die van jou zelf. Veel ondernemers vergeten voor zichzelf een goed pensioen op te bouwen.

Veranderde pensioenwetgeving

De wijzigingen in de Pensioenwet hebben niet alleen invloed op werknemers, maar ook op zelfstandig ondernemers. Met de nieuwe pensioenwet krijg je als ondernemer namelijk meer ruimte om jouw pensioen op een fiscaal voordelige manier te regelen. Wij weten precies hoe je die voordelen het best kunt benutten.

Onze werkwijze: helder en op maat

Zakelijke analyse

Of je nu droomt van een rustig pensioen of juist plannen hebt om nieuwe avonturen aan te gaan, samen brengen we jouw wensen in kaart. Met ons advies helpen we je om deze wensen om te zetten in realistische doelen.

Concreet advies

Het pensioenlandschap is complex. Maar bij Kyro Advies zetten we alles op een rijtje voor jou. We zorgen voor een duidelijk overzicht en een aanpak die aansluit bij jouw zakelijke en persoonlijke situatie.

Langetermijnvisie

Ondernemen is dynamisch en daarom blijven wij betrokken. Veranderingen in de markt, bedrijfsgroei of persoonlijke gebeurtenissen kunnen invloed hebben op je pensioenbehoeften. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk, dus zullen we indien nodig periodiek je pensioensituatie te evalueren. Zo blijf je altijd goed voorbereid op de toekomst.

Opties voor een aanvullend pensioen bij Kyro Advies

De toekomst is onzeker, maar met een weloverwogen plan kan je zorgen voor financiële rust. We begrijpen dat elke ondernemer uniek is, en daarom is elke pensioenoplossing dat ook. Hieronder enkele mogelijkheden:

Lijfrenteverzekeringen

Met periodieke stortingen, zorg je voor een stapsgewijze aanvulling op je pensioen voor later. Ook kan dit fiscale voordelen bieden. Bij Kyro Advies adviseren we je over de verschillende mogelijkheden en helpen we je de beste keuze te maken.

Zelf sparen en beleggen

Niet gebonden aan fiscale regels? Dan kan het opbouwen van je eigen vermogen door te sparen of te beleggen een optie zijn. Wij begeleiden je in het maken van slimme financiële beslissingen, rekening houdend met fiscale kansen en risico’s.

Pensioen voor werknemers

Heb je personeel en wil je voor hen een goed pensioen regelen? Dit kan door een pensioen af te sluiten, maar ook via een lijfrente speciaal voor werknemers. Afhankelijk van jouw wensen kijken wij wat het beste bij je onderneming past.

Zakelijk vastgoed

Investeren in vastgoed kan ook bijdragen aan jouw pensioenopbouw. Het biedt de kans op een passief inkomen, wat aantrekkelijk kan zijn voor de toekomst. We adviseren je graag over de kansen en risico’s van dit soort investeringen.

Toekomstgericht sparen binnen de BV

Voor de directeur-grootaandeelhouders onder ons: er zijn unieke fiscaal voordelige opties binnen de BV om voor je pensioen te sparen. We onderzoeken graag samen de mogelijkheden.

Jouw toekomst, onze prioriteit

Of je nu net begint met nadenken over je pensioen, of al verder gevorderd bent in je plannen, bij Kyro Advies staan we klaar om samen met jou een toekomstbestendig pensioenplan op te stellen. Je toekomst begint vandaag. Neem contact op en laten we het gesprek aangaan.