In dit artikel gaan we in op de belangrijke wijzigingen in de huurmarkt die in 2024 zullen plaatsvinden. Door alle berichtgeving, snappen we dat het soms lastig is om je weg te vinden in de wereld van huur en vastgoed. Daarom leggen we het graag op een eenvoudige en heldere manier aan je uit!

Wat gaat er precies veranderen in 2024?

De verwachting is dat  er in 2024 nieuwe huurregels ingevoerd, met als hoofddoel om huurprijzen eerlijker en betaalbaarder te maken. Deze zijn vooral gericht op mensen met een middeninkomen. De nieuwe regelgeving gaat over een striktere regulering van de huurprijzen en een aanpassing van het woningwaarderingsstelsel (WWS). Dit houdt in dat de huurprijs beter zal aansluiten bij de daadwerkelijke kwaliteit van de woonruimte.

Hoe beïnvloeden deze regels de huurprijzen?

Doordat de huurprijzen worden gereguleerd zal voor veel verhuurders het niet meer rendabel zijn om een woning te verhuren. Zij zullen deze woningen dan ook gaan verkopen.

Voor woningzoekenden is dit een uitgelezen kans, omdat er meer koopwoningen op de markt komen.

Voor degene die een huurwoning zoeken, pakt dit slechter uit. Doordat meer huurwoningen te koop worden aangeboden, verdwijnt het aanbod van de huurwoningen.

De betekenis voor verhuurders

Als jij een verhuurder bent, is het goed om te weten dat deze nieuwe regels invloed kunnen hebben op de winstgevendheid van je huurwoningen. Dit kan betekenen dat je jouw investeringsstrategieën misschien moet herzien. Kyro Advies kan jou voorzien van professioneel financieel advies waardoor je de best mogelijke beslissingen kunt maken voor jouw situatie.

Kansen voor huurders en starters op de woningmarkt

Dit kan wel eens het perfecte moment zijn voor jou als huurder of starter om na te denken over het kopen van een huis. Door de verwachte toename van koopwoningen op de markt, ontstaan er nieuwe kansen, met name voor starters die voor het eerst een huis willen kopen. Kyro Advies is er om je te begeleiden met deskundig hypotheekadvies en samen met jou te kijken naar de beste financiële opties voor jouw situatie.

Richtlijnen voor potentiële kopers

Voor jou als potentiële koper is het nu een uitgelezen kans om de langetermijnvoordelen van het bezitten van een eigen huis te overwegen. De nieuwe huurregels kunnen het investeren in een eigen huis nog aantrekkelijker maken. Bij Kyro Advies helpen we je graag met het verkennen van verschillende hypotheekmogelijkheden en het vinden van de optie die perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Adviezen voor verhuurders

Voor jou als verhuurder bieden de nieuwe regels een kans om je investeringsstrategieën te heroverwegen. Misschien is het tijd om je huidige vastgoedportfolio eens onder de loep te nemen en te zien of het nog steeds past bij je financiële doelen. Er zijn ook mogelijkheden om je verhuurhypotheken te herfinancieren of te herstructureren. Zo kun je bestaande hypothecaire leningen gebruiken om geld opzij te zetten voor investeringen.

Persoonlijke financiële planning voor huurders en kopers

Zowel voor jou als huurder als koper is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de fiscale voordelen en subsidies die bij het kopen van een woning komen kijken. Wij bij Kyro Advies bieden gepersonaliseerd fiscaal advies voor particulieren en ondernemers om je te helpen het meeste uit je investering te halen. Daarnaast kunnen we je informeren over mogelijke subsidies en andere financiële voordelen die je kunnen helpen bij het kopen van een huis.

Vooruitblik: de toekomst van de huurmarkt

Kijkend naar de toekomst, verwachten we dat de huur- en koopmarkt na 2024 aanzienlijke veranderingen zullen doormaken. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Wij staan we klaar om je te begeleiden bij de nieuwe situaties, zodat je altijd een stap voor bent!